Nintendo brengt Mario Kart naar smartphones

Naast de aankondiging van Mario Tennis Aces tijdens Direct Mini heeft Nintendo gisteren op Twitter laten weten dat er nog een nieuw Mario spel voor de smartphone komt en het is geen onbekende. Mario Kart zal een app versie krijgen genaamd Mario Kart Tour. De app heeft nog geen exacte release datum maar zal uitkomen tussen april 2018 en maart 2019. Er is verder nog niks bekend gemaakt over de Mario Kart Tour app.

Nintendo maakt Mario Kart Tour bekend

Mario Kart is een van Nintendo’s grootste games. In dit wereld beroemde kart spel kan je racen tegen de computer, je vrienden of/en op nieuwe versies, onbekende via online. Dit Mario race spel geeft je de optie om te racen met en tegen allerlei verschillende karakters uit de Mario games maar ook een paar van andere Nintendo titels. De races spelen zich af in verschillende bekende plekken van de Nintendo games.

De bekende Mario Kart serie begon terug in 1992 met Super Mario Kart voor de SNES en met 8 verschillende games is het een wereldberoemd spel voor jong en oud. De laatste naam in de Mario Kart serie is Mario Kart 8 Deluxe Edition en gisteren heeft Nintendo laten weten dat zij maar liefst rond de 8 miljoen Mario Kart 8 games hebben verkocht voor de Nintendo Switch. De Switch is sinds kort het best verkochte game systeem aller tijden met 14.86 miljoen sales sinds de release.

Nintendo titels op smartphones

Super Mario Run IOS

De Mario Kart Tour app zal niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste Nintendo game-app zijn. In december 2016 kwam Nintendo met namen als Super Mario Run en in oktober 2017 met Animal Crossing: Pocket Camp. Nintendo zou volgens vele bezig zijn met nog meer games voor de smartphone. Het was de bedoeling om in 2017 zo’n 5 apps uit te brengen maar uit eindelijk werden het er 4. Vorig jaar gingen er geruchten dat Nintendo bezig was met een Legend of Zelda app maar Nintendo zelfs heeft er nog niks over gezegd. Welke spellen nog maar uit zullen komen voor de Smartphone weet alleen Nintendo, maar wat welk bekend is is dat de Smartphone markt het goed doet voor Nintendo en hun apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *