10 tips voor Rainbow Six Siege spelers

10 tips voor Rainbow Six Siege spelers

10 tips voor Rainbow Six Siege spelers

 

Rainbow Six Siege, ook wel bekend als rb6 is een van de bekendste spellen in de Tom Clancy’s series. Het spel kwam uit in 2015 en is uitgegroeid tot een groots tactisch- FPS actie spel. Het spel heeft nu zelfs grote toernooien en een Pro League waar gespeeld word voor grote geldbedragen in een 5v5.

Deze 10 tips staan niet op volgorde.

Ken je operators

Het klinkt heel logisch maar toch gebeurt het vaak genoeg. Spelers die de verkeerde operator kiezen voor het type spel dat ze spelen. Er is natuurlijk altijd wel een manier om het te laten werken maar je kan het jezelf zeker wat makkelijker maken. Niet elke operator zal handig zijn op de type spellen die je kan tegenkomen. Als voorbeeld Fuze op Hostage. Fuze is een aanvallende operator die kleine explosieven kan schieten door ramen of breekbare muren, als het gaat om een gijzeling is het dus niet handig om de gegijzelde op te blazen en zo de ronde te verliezen. Kijk dus goed of je Bomb, Hostage of Secure Area speelt voordat je een operator kiest.

Als je weinig tot geen ervaring hebt: speel de situaties en terrorist hunt

Situaties en terrorist hunt zijn game modes waar je het opneemt tegen de computer. Dit gebeurt op allemaal verschillende manieren. Zo kan je wennen aan het spel en de controls. Dit helpt ook om meer kennis op te doen van de maps en wapens. Ook kan je zo wat VC verdienen om meer operators te kopen. Die zullen erg handig zijn voor als je online gaat spelen.

Ken je omgeving en geluiden

Het helpt enorm om de maps en geluiden te kennen. Zo kun je erachter komen waar de tegenstander zich bevind. Vaak heeft het verdedigende team 1 of meerdere “roamers”. Roamers hebben meestal een 3 snelheid operator om hen zo sneller te verplaatsen. Zij bevinden zich vaak verder weg van de objective om zo onverwachts aanvallers te doden. Het is dus erg handig als je weet waar zij kunnen zijn om ze zo uit te schakelen voordat hun dat bij jou doen. Dit kan dus je leven redden maar ook aardig wat tijd besparen als je weet waar zij zich verstoppen.

Wees zuinig op je drones

In totaal heb je wanneer je aanvalt maar 2 drones. 1 in de voorbereidingsfase en dan nog 1 in die actie fase. Het kan heel belangrijk zijn dat je beide drones in leven houdt en op een goede plek zet. Drones kunnen gebruikt worden om te zoeken naar tegenstanders en/of vallen maar kunnen ook goed van pas komen met tactieken. Vaak verplaatsen de tegenstanders zich veel dus meestal zullen ze niet in hetzelfde hoekje zitten als in het begin van de ronde. Het is dus belangrijk dat je ze kan vinden en ze zo makkelijker en sneller uit te schakelen. (zoals voor het vinden van roamers).

EXTRA TIP: scan niet altijd je tegenstander met je drone. Als een tegenstander op 1 plek of in 1 kamer blijft en hij word gescand dan krijgt hij daar een melding van. Vaak zullen ze zich dan snel verplaatsen. Als hij dus weet dat jij eraan komt ben jij in het nadeel.

Let op de tijd

Tijd is erg belangrijk in Rainbow Six Siege, vooral als je verdedigd. Als verdediger kun je op 3 manieren winnen: Geen tijd meer, alle tegenstanders uitschakelen of de bom defuser vernietigen (bij de game mode Bomb). Meestal wordt er gewonnen op tijd of kills. Als je als verdediger ziet dat er nog maar 20 seconden over zijn kun je verwachten dat de aanvallers de objective kamer binnen komen rennen. Het is dus niet nodig om dan nog naar buiten te rennen of te roamen. Zorg er dus voor dat je bij de objective in de buurt bent en richt op de mogelijke ingangen (hier is dus map kennis en geluiden horen/ kennen erg belangrijk) om zo de tegenstander makkelijker uit te schakelen.

Maar als aanvaller is het ook nog erg belangrijk om op de tijd te letten. Zo kun je dus wat net werd uitgelegd voorkomen. Zorg er dus voor dat je in de buurt bent van de objective VOOR de laatste 15 seconden. Maar wees ook niet te gehaast door te snel naar binnen te rennen zonder je drone te gebruiken als er genoeg tijd is.

Gebruik dus eerst een drone en ga dan pas naar binnen. Luister goed naar voetstappen of andere geluiden om zo de verdedigers voor te zijn.

Communiceer met je team

Zoals met alles dat je doet in een team is het handig om met elkaar te praten. Een grote aanrader is dus ook om met zoveel mogelijk (tot 5) vrienden te spelen en een headset te gebruiken. Praten met elkaar heeft heel veel voordelen, je kan elkaar waarschuwen voor tegenstanders, vallen en camera’s maar je zou ook tactieken en tips kunnen doorgeven om zo de kans van winnen te vergroten. Het is ook handig om elkaars operators tactisch te kiezen. zoals bijvoorbeeld bij Thermite en Thatcher, Thermite kan door versterkte muren doorbreken maar de tegenstander kan dat blokkeren maar niet als jouw team ook nog Thatcher kiest. Daarvoor is Thatcher dus een handige match omdat die elektronica kan breken door muren heen en zo dus de muur veilig maakt om open te breken.

hoeken gebruiken

Hoeken gebruiken is erg handig voor het uitschakelen van de tegenstander en word vaak gebruikt in Rainbow Six Siege. Dit doe je door jouw lichaam zo goed mogelijk verschuild achter een muur tijdens het richten. Dit maakt de kans kleiner dat de tegenstander jou raakt/ziet. Dit kun je doen door links of rechts van een raam/muur te staan en te leunen. Zo kun je naar binnen kijken door een zo’n klein mogelijke ruimte. Deze actie is handig tijdens het verdedigen en aanvallen alhoewel het vaker gebruikt wordt tijdens het verdedigen. Een verdediger blijft vaak op 1 plek om zo hun objective beter te beschermen. Voor hen is het dus makkelijker om te blijven richten op 1 deur/raam. Aanvallers moeten meer bewegen richten de objective maar kunnen dezelfde tactiek tussendoor zeker gebruiken.

Headshots

Als je Rainbow Six Siege al een paar keer gespeeld hebt heb je vast al gemerkt hoe belangrijk headshots zijn. 1 kogel kan genoeg zijn om iemand te doden en is dat dus de snelste en beste manier om een vuurgevecht te winnen. Alhoewel het hoofd best klein is hoeft het zeker niet heel moeilijk te zijn om iemand een headshot te geven. Angles zijn bijvoorbeeld een erg goede manier om headshots te krijgen. Ook is het handig om te oefenen in situaties en/of terrorist hunt en zo dus het hoofd van je tegenstander sneller en makkelijker te vinden.

Het richten op hoofd hoogte van een tegenstander is ook een handige tip. Zo hoef je meestal maar weinig of niet te bewegen wanneer er een tegenstander om de hoek komt lopen.

Kijk naar youtubers en de Pro League

Op youtube zijn er genoeg spelers die tips geven en zelf ook spelen met vrienden. Zij hebben wat meer ervaring in Rainbow six Siege. Ook kun je kijken naar de Rainbow Six Siege Pro League, al deze mensen hebben enorm veel ervaring in het spel en gebruiken dus bepaalde tactieken die erg handig kunnen zijn. Een team zoals Penta bijvoorbeeld is enorm bekend door het niveau waarop hun spelen en er is dus genoeg te leren van hun of andere teams/ youtubers.

Bekijk je gameplay instellingen

Het is erg belangrijk dat alles goed aanvoelt en goed zichtbaar is. Bekijk dus je instellingen van bijvoorbeeld je helderheid. Soms kan dat kleine beetje meer helderheid belangrijk zijn, als tegenstanders alleen hun hoofd hebben die uitsteekt is het erg fijn als die ook meteen te zien is in ook wat donkere kamers.

Je controller gevoeligheid (sensitivity) is ook belangrijk om na te kijken en over tijd te verhogen. Die paar milliseconden kunnen erg belangrijk zijn met omdraaien om zo sneller te reageren als je beschoten wordt of om weg te rennen.

Hopelijk heb je wat geleerd van deze 10  Rainbow Six Siege tips en kun je je speelstijl een beetje verbeteren om zo nog meer potjes te winnen en natuurlijk ook meer kills kan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *