Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Releasedatum: 27 oktober 2017

Nintendo heeft in 2017 al aardig wat grote spellen uitgebracht met onder anderen Zelda en Mario Kart 8 maar nu is het de beurt aan Super Mario Odyssey. De opvolger van Super mario 64 uit (1996) en Mario Sunshine (2002) met de welbekende Mario in 3D. Mario moet weer op zoek naar zijn prinses Peach in een wereld boordevol geheimen en verrassingen!

Super Mario Odyssey kwam uit op 27 oktober 2017 en heeft sinds de release bijna perfecte reviews gekregen. Het spel is zo goed dat het zelfs in de race is voor de Spel Van Het Jaar award.

Verhaal

Je bent vast bekend met het verhaal; Mario moet prinses Peach redden voordat Bowser haar kan dwingen om met hem te trouwen. Alleen is Mario deze keer niet alleen, hij zal reizen met Cappy. Cappy is een geest die kan veranderen in Mario’s bekende rode pet en kan hem speciale krachten geven zoals het besturen van andere wezens/objecten wat voor een unieke nieuwe 3D Mario ervaring zorgt. Cappy wilt zijn zus Tiara redden uit de handen van Bowser.  Samen reizen zij de fictie-wereld van Oddyssey rond achter Bowser aan. Al dit reizen doen zij in hun luchtschip. Dit luchtschip gebruikt manen als brandstof en het is dus aan jou de taak om die manen te vinden in een van de vele verstopte plekken. Deze manen zijn te vinden en te winnen op allerlei manieren in de vele koninkrijken in Super Mario Odyssey.

Super Mario Odyssey is pas de 3e open wereld game in de Mario-series en de 8e 3D Mario titel.
[fusion_youtube id=”https://youtu.be/u6oPBIVjf8E” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=””][/fusion_youtube]

Vernieuwingen

  • Het toevoegen van Cappy geeft Mario veel meer mogelijkheden om bepaalde dingen te doen die eerder nooit in een Mario spel zijn voorgekomen.
  • Nieuwe tegenstanders toegevoegd voor nieuwe ervaringen zoals een dinosaurus.
  • Het customiseren van Mario met in elk koninkrijk toepasselijke outfits.
  • De manen voor Mario’s luchtschip zijn te winnen en krijgen op vele manieren en plekken. De manen zijn ook nodig om verder te komen in het spel en daagt de speler dus uit om het meest uit de game te halen.

Geschiedenis Mario

Mario’s Geschiedenis

De Italiaanse loodgieter Mario wordt gezien als mascotte van Nintendo en heeft een rol gespeeld in meer dan 200 spellen maar verscheen voor het eerst in 1981 in Donkey Kong en heette toen nog “Jumpman” en had zijn rode pak te danken aan het probleem dat de makers hem niet konden laten lopen zonder zijn armen te laten verdwijnen, door hem een volledig rood pak te gaven werd dat probleem opgelost later werd hij vernoemd naar Mario Segale, het hoofd van het eerste kantoor van Nintendo of America. Ondertussen heeft de Mario series meer dan 285 miljoen spellen verkocht en is daarmee de bestverkochte game serie ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *