Release datum bekent voor Far Cry 5

Far Cry 5

Releasedatum: 27 februari 2018
Platformen: PC, Playstation 4 & Xbox One

Far Cry 5 zal officieel 27 februari 2018 als release datum hebben voor de nieuwste editie in de Far Cry series. Het nieuwe door Ubisoft uitgegeven spel zal zich voor het eerst afspelen in Amerika en word de opvolger van de laatste release: Far Cry Primal uit 2016.

Je speelt als een hulpsheriff in de open wereld van het fictieve Hope County in Montana, Amerika en zal het moeten opnemen tegen een extreemrechtse, religieuze cult genaamd Eden’s Gate met als leider Joseph Seed.

Verhaal

Joseph Seed Far Cry 5
        Joseph Seed, leider Eden’s Gate

In de nieuwe Far Cry 5 speel je in een open wereld als een door jezelf gecustomiseerde hulpsheriff in Hope County, Montana. Het is jouw doel om de leider van de Eden’s Gate cult op te pakken. Natuurlijk zoals in elk spel gaat dit niet zo makkelijk, de cult kidnapped jouw enige 2 collega’s en dus moet je het alleen opnemen tegen Joseph Seed en zijn mannen. nou ja, alleen..? Onderweg in het verhaal zal je nieuwe mensen ontmoeten met allemaal hun eigen specialiteiten die erg van pas zullen komen om de Eden’s Gate te verslaan.
Mensen zoals pastoor Jerome Jeffries; leider van het verzet, Nick Rye; Piloot en monteur die ook weet hoe je wapens monteert aan vliegtuigen en bartender Mary May Fairgrave die weet buiten normale cocktails ook molotov cocktails te maken.

De hele campagne zal te spelen zijn in singleplayer maar ook in co-op mode.

Far Cry 5 E3 2017 Gameplay

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=WX_h8rneDxU”]

Nieuwe toevoegingen

Buiten de nieuwe map, karakters en het verhaal zijn er ook nog andere nieuwe dingen die zijn toegevoegd aan de game.

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat je voor het eerst in de series de mogelijkheid zult hebben om je eigen karakter te personaliseren met bijvoorbeeld huidskleur en geslacht.

Far Cry 5 dieren

Er zal ook een Map Editor te gebruiken zijn om zo meer controle te geven aan de spelers en het spel ook meer persoonlijker te maken. Voor het eerst zullen er ook bestuurbare vliegtuigen zijn, in eerdere Far Cry games waren er al voertuigen te vinden zoals buggy’s, auto’s en in Far Cry 4 waren er ook mini-helicopters te vinden. Maar nog nooit heeft een Far Cry game vliegtuigen gehad om over de map te reizen. De komst van de vliegtuigen is dus een grote stap vooruit voor de vervoersmiddelen in de Far Cry series.

Verder is bekend gemaakt dat de mogelijk om dieren te temmen ook in het spel zal zitten net zoals in Far Cry Primal. Ook is zeker dat er gebruik gemaakt kan worden van het gooien van vlees naar vijanden als aas om zo wilde dieren het probleem voor je te laten oplossen.

Let Op: De versie op de Playstation 4 zal extra content krijgen door een marketing deal tussen Ubisoft en Sony.

De Far Cry Series

Far Cry 1
              Far Cry 1 Cover

De Far Cry series kent vele top games maar het begon allemaal in 2004. Ubisoft en Crytek werkten samen aan de eerste Far Cry voor Windows. 4 maanden na de release waren er al maar liefst 730.000 exemplaren verkocht en zo begon de nu welbekende game reeks. De Far Cry series kent 11 games met de twaalfde game onderweg (Far Cry 5) en zelfs een film die is uitgebracht in 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *